Hoofdsponsor

Twitter

RKAVV voltooit huzarenstukje en blijft hoofdklasser

robin en janRKAVV speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. De ploeg van scheidend trainer Robin Knoester wist drie plaatsen te stijgen op de slotdag van de competitie en bracht zichzelf daarmee in veilige haven. Op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst, Nuenen, werd in een ontzettend spannende wedstrijd met 0-2 gewonnen. Vooraf was duidelijk dat RKAVV moest winnen. Bij elk ander resultaat was directe degradatie het gevolg.

 

RKAVV begon dreigend aan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Al vrij snel werd vanuit het middenveld Remco Overdevest gezocht waarna de aanvalsleider tweemaal op de doelman stuitte. Nuenen kon vrijuit voetballen, maar maakte veel fouten. Veel ballen kwamen niet aan en RKAVV won vrijwel alle duels. Na 25 minuten wisten de gasten het overwicht ook uit te drukken in de score. Na een miscommunicatie in de Brabantse defensie kon Remco Overdevest profiteren en de 0-1 maken. Het gevolg: virtueel boven de streep. RKAVV liet na de openingstreffer zien dat het niet van plan was om het rustiger aan te gaan doen. Het gaf achterin niets weg en ging op zoek naar nog een doelpunt. Ondanks een aantal goede kansjes kwam dat doelpunt er voor de rust niet.

 

Ook na de thee was het RKAVV dat het overwicht had. Het kreeg van Nuenen veel ruimte op het middenveld waardoor de bal gemakkelijk rond kon gaan. Na een uur had Remco Overdevest de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Na een foute terugspeelbal kwam hij in een één-op-één met de doelman, maar Overdevest speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de kans verkeken was. Hoewel de Brabanders amper bij het doel van Mike Ten Kroode kwamen, gingen ze in de laatste twintig minuten drukken. De hechte RKAVV-defensie hield goed stand.

 

Terwijl op de andere velden EHC/Heuts op een 2-0 voorsprong kwam, werd duidelijk dat een treffer van Nuenen directe degradatie voor RKAVV betekende. De spanning nam toe en Nuenen creëerde zelfs een aantal kansjes. Vier minuten voor tijd was het Riemer Bovet die tot tweemaal toe de bal van lijn afhaalde en RKAVV zo behoedde voor een dodelijke tegentreffer. Terwijl alles wat RKAVV is langs de lijn het niet meer hield van de spanning counterde linksback Riemer Bovet het halve veld over. Op de achterlijn legde hij de bal terug op topscoorder Remco Overdevest die voor de bevrijdende 0-2 zorgde. Alle emoties kwamen los aan Leidschendamse zijde. Daar waar tranen van verdriet heel dichtbij waren, werden het de tranen van vreugde.

 

Een ontzettende knappe prestatie van Robin Knoester en zijn ploeg. Daar waar het in de winterstop met twaalf punten en een laatste plek bijna kansloos werd geacht, heeft het na de kerst bijna het dubbele aantal punten gehaald. Vijf ploegen heeft het onder zich weten te houden en dus nemen Robin Knoester, Jari de Jong, Sjors Verhagen en de andere spelers die vertrekken met een goed gevoel afscheid van RKAVV. 

Hoofdsponsor jeugd

Activiteitenkalender

181x35 kalender